untem în permanentă dezvoltare. De aceea, am creat și un cabinet de acupunctură

 

Îți readucem corpul la echilibru.

Vrem să învățăm de la cei mai buni, pentru ca pacienții noștri să aibă parte de o experiență și un tratament de calitate.

 

De-a lungul timpului, am adunat experiență și am învățat cât este de important să te trezesti dimineața într-un corp plin de vitalitate, să fii liniștit și împlinit.

Alături de noi descoperi o știință dezvoltată în mii de ani, simți beneficiile științei chinezești și vei înțelege legătura dintre corp, minte și emoții.

Oferă-i timp corpului tău!

Alege cea mai bună cale de vindecare a trupului și sufletului.

Acupunctura te scapă de durere, anxietate, insomnie sau depresie. Scopul nostru este acela de a va reda starea de sănătate fizică și psihică prin beneficiile acupuncturiii.

Considerăm că tratarea corectă este cel mai important element din relația terapeut-pacient. Ca în orice relație, și in cea terapeutică, atribuțiile și obligațiile sunt de ambele părți; prin urmare, împreună vom reechilibra organismul, vom ameliora durerile și vom restabili starea optimă de sănătate.

Medic specialist Dr. Sorin Chiriac (PUNE-I POZA, PLS! O AI IN FOLDERUL CU POZE MEDICI ECHIPA NOASTRĂ)

Lumea vindecătoare a acelor

Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o terapie testată în timp și a fost dezvoltată acum peste 2500 ani în Orientul Îndepărtat, în China, ca parte a unui sistem de tratament medical ce include și utilizarea agenților din plante, precum și o abordare și o înțelegere unică a sănătății și a bolii. Tehnicile de acupunctură au fost adaptate pe parcursul timpului în diferite țări, precum Japonia, Coreea, Regatul Unit, Franța și Statele Unite ale Americii. Acum, este recunoscută drept o terapie naturală pentru lumea modernă.

Acupunctura este considerată benefică în foarte multe privințe, iar pentru că toți suntem diferiți, vom cauta pentru fiecare un mod unic de abordare.

Teoria din spatele tratamentului

Funcționarea sănătoasă a întregului corp este guvernată de energie (fluxul “Qi), printr-un sistem de canale sub piele, numite vase sau meridiane. În momentul în care acest flux de Qi este afectat, apar problemele și bolile, iar noi, prin introducerea acelor fine în diverse puncte de acupunctură strategice de-a lungul canalelor, vom restabili echilibrul corpului și vom rezolva problemele de sănătate. Aceasta este teoria originală din spatele tratamentului cu acupunctură, teorie pe care noi o respectam cu sfințenie.

Supărarea, emoțiile negative, traumele (atât cele psihice, cât și cele fizice), dar și alimentația proastă și un stil de viață nepotrivit reprezintă factori ce pot duce la dezechilibrarea fluxul Qi. Prin determinarea factorului principal și a modului prin care acesta a afectat întreg corpul, putem alege cel mai potrivit tratament pentru fiecare pacient.

Atât timp cât această energie curge liber prin meridian, sănătatea este menținută, dar odată ce fluxul de energie este blocat, sistemul este perturbat și apar durerile și disfuncțiile.

Pentru a vă putea face o idee cât mai clară, imaginați-vă un scurt circuit al rețelei electrice care provoacă întreruperi de curent. Acupunctura funcționează pentru reprogramarea și restabilirea funcției normale, prin stimularea anumitor puncte de acupunctură de pe meridian pentru a elibera energia Qi.

Cine poate apela la acupunctura?

O mare parte din persoane apelează la acupunctură pentru a-și ameliora anumite dureri, precum osteoartrita, dureri de spate sau de cap sau chiar pentru alte probleme de sănătate extrem de comune, cum ar fi vezica urinară hiperactivă.

O altă categorie de persoane aleg terapia acelor atunci când au parte de un dezechilibru corporal, iar alții aleg tratamentul cu acupunctură doar pentru că îl consideră relaxant.

Are acumpunctura contraindicatii?

Recomandăm femeilor însărcinate, persoanelor ce au un stimulator cardiac sau o afecțiune cardiacă, persoanelor ce au o tulburare convulsivă sau celor cu o tulburare sangvină sau care iau anticoagulanți, să discute despre starea lor de sănătate cu acupunctorul, înainte de a începe tratamentul cu acupunctură.

Acupunctura poate fi utilizată pentru a trata simptomele pacienților cu cancer, dar aceasta nu trebuie utilizată în locul tratamentului medical standard, ci ca parte adjuvantă a tratamentului.

Cum ne poate ajuta acupunctura?

Fiecare persoană este diferită, dar, indiferent de problema fiecăreia, tratamentul cu acupunctură este conceput pentru a ajuta intreg corpul, nu pentru a trata simptomele.

În ce constă tratamentul cu acupunctură?

În timpul consultației, facem un istoric medical complet și identificăm cauza problemelor de sănătate sau a dezechilibrelor. După ce găsim cauza, plasăm în locuri precise ale corpului (locuri ce sunt cunoscute sub numele de puncte de acupunctură) mai multe ace extrem de fine, ce vor fi lăsate pe poziție timp de aproximativ 15 minute. Acele pot fi stimulate cu electricitate sau caldură și pot provoca o ușoară senzație de ciupire. Acupunctura este o procedură nedureroasă și majoritatea pacienților spun că adesea au un sentiment de relaxare, atât în timpul tratamentului cât și după.

Câte tratamente sunt necesare?

Așa cum am spus, fiecare persoană este diferitaă și nu există un număr standard de tratamente necesare pentru un anumit pacient. Numărul de tratamente de acupunctură necesare depinde de mai mulți factori: natura, stilul de viață, severitatea stării prezentate și durata în timp a afecțiunii.

Acupunctura și medicina chineză au drept obiectiv principal tratarea CAUZEI ce stă la baza bolii și nu simptomele acesteia.

Dacă simptomele unei banale răceli pot fi ameliorate în 1-2 zile sau chiar mai repede, corectarea rădăcinii bolii în sine poate fi un proces îndelungat. Prin urmare, este foarte important să aveți răbdare și să primiți un număr adecvat de tratamente cu acupunctură pentru a fi siguri că veți elimina cauza principală, în mod corespunzător.

Afecțiunile cronice, de exemplu, necesită mai mult timp decât cele acute și sunt recomandate între 6 și 12 ședinte de tratament.