AQUA GYM

Aqua Gym înseamnă folosirea rezistenței apei în antrenamentul fizic, nu doar transferul exercițiilor obișnuite în apă. Exercițiile sunt făcute în, cu și împotriva apei. Avem instructori cu experiență, care se asigură că exercițiile sunt efectuate corect și astfel, ele pot ajuta la prevenirea bolilor, la reabilitare și pot fi o modalitate fantastică de a vă menține în formă. De asemenea, Aqua Gym susține sistemul cardiovascular și îmbunătățește metabolismul.

 

Cu o densitate mai mare decât cea a aerului, apa susține greutatea corporală și protejează articulațiile. De aceea, aqua gym este o formă potrivită de antrenament și pentru persoanele supraponderale. În același timp, rezistența apei crește forța musculară și anduranța. Exercițiile în apă au nevoie de până la de douăsprezece ori mai multă forță decât pe uscat.

 

Beneficii

 

Gimnastica în apă contribuie la creșterea rezistenței fizice odată cu exercițiile care îți cer să actionezi împotriva presiunii apei, ceea ce are un efect pozitiv asupra vaselor de sânge și asupra inimii. De asemenea, aceasta îmbunătățește eficiența organelor cu rol în respirație și poate reduce ritmul cardiac cu între cinci și zece bătăi pe minut.

Exercițiile fizice în piscină pot fi, de asemenea, mai eficiente decât alte antrenamente de anduranță, deoarece organismul arde calorii încercând constant să mențină temperatura corpului la un anumit nivel.

Contraindicații

 

Nu există multe situații în care exercițiul în domeniul acvatic să  fie nerecomandat. Cu toate acestea, dacă ați avut recent un atac de cord, hernie de disc, o boală neurologică sau orice altă afecțiune medicală, este esențial să obtineți sfaturi de la medicul dumneavoastră înainte de a face efort. De asemenea, este important sa informați instructorul despre orice leziuni sau boli, astfel încât exercițiile să poată fi ajustate în funcție de nevoile individuale.