Diabet si boli de nutritie

DIABET ZAHARAT, NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE

Pacienții diagnosticați cu diabet (tip I și II) au nevoie de asistență medicală continuă, pe tot parcursul vieții. Această afecțiune provoacă o serie de complicații pacientului și îl face vulnerabil. Tocmai de aceea, în Clinicile de Recuperare Medicală VISA MED avem  o echipă nouă de medici specializați în Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice. Am creat un spațiu în care pacientul primește consultații medicale, sfaturi și diete personalizate și pachete cu reduceri pentru monitorizarea bolii.

Majoritatea pacienților diabetici dezvoltă și polineuropatii sau sunt supraponderali și astfel articulațiile lor au de suferit. Vin în Clinicile Visa Med pentru tratamentul durerilor și pentru a-și menține tonusul muscular și articular. Tocmai de aceea ne-am dorit să aducem în locul în care ei își fac recuperarea medicală și o echipă de medici specialiști în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Dr. Andreea Cristian

Medic specialist Diabet zaharat, Nutriție și Boli Metabolice

Urmărește atingerea obiectivelor propuse și este preocupată să ofere o îngrijire holistică tuturor pacienților săi printr-o abordare individualizată în elaborarea planurilor terapeutice. Ține cont de nevoile fiecăruia, pentru diminuarea riscului de dezoltare a complicațiilor și dobândirea unui stil de viață echilibrat. Dr. Andreea Cristian este pasionată de utilizarea tehnologiei moderne ce vine în ajutorul pacienților cu Diabet Zaharat, care permite un control mai bun și mai ușor al afecțiunii.

 

Dr. Gabriel Panculescu

Medic specialist Diabet zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, Doctor în Medicină.

Un profesionist pasionat de investigarea multiplilor factori ce duc la apariția și dezvoltarea bolilor, implicat în studii și în cercetarea diverselor patologii și a  tratamentelor modern. Cu ajutorul cunoștințelor acumulate în domeniul bolilor metabolice (în special, diabet și complicațiile specifice acestuia) și a atenției și răbdării de care dă dovadă, dr. Pănculescu și-a propus să insufle o abordare individualizată, prin investigații minuțioase și tratament de ultimă generație, coroborate cu schimbarea stilului de viașă – cu impact asupra sănătății întregului corp. Principiul pe care se bazează este munca în echipă și este convins că, alături de colegii din clinică, poate îndruma pacienții în atingerea țintelor individualizate, având la dispoziție și echipamente modern, ce abordează atât complicații pe termen scurt, cât și pe termen lung sau mediu. Conștient de impactul unei boli cronice asupra pacienților, pune mare preș pe comunicarea și înțelegerea dintre medic și pacient, având o deosebită grijă ca relația să cunoască atenție, răbdare și optimism.

 

Diabetul zaharat este o afecțiune cronică, ce cunoaște o incidență extrem de crescută în România, parț ial datorită stilului de viață, asupra căruia se poate interveni cu succes în clinica noastră. Atât obezitatea, prediabetul, cât și diabetul zaharat (fie acesta de tip 1 sau de tip 2) pot fi diagnosticate, monitorizate și tratate cu atenție și responsabilitate de către echipa noastră de medici specialiști.

Este cunoscut faptul că diabetul zaharat dezvoltă foarte multe complicații severe asupra organelor țintă: inimă, rinichi, creier, ochi, sistem nervos; astfel încât este extrem de importantă intervenția de specialitate pentru atingerea echilibrului metabolic și evitarea apariției sau agravarii complicațiilor. De asemenea, punem accent și pe tratamentul obezitatii, atât prin planuri nutriționale individualizate, cât și prin tratamente medicamentoase cu eficacitate crescută, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Aici poți beneficia de:

 • Recomandări concrete privind stilul de viață
 • Consultații de specialitate și tratament gratuit pentru pacienții diabetici, prin CNAS
 • Consultații de specialitate cu plată pentru persoanele neasigurate
 • Consultație diabet gestațional + indicații alimentare specifice sarcinii și alăptării
 • Consultație nutriție (obezitate/subponderal, intoleranțe, boli autoimune) – plan de nutriție/regim adaptat diferitelor patologii
 • Consultație boli metabolice (sindrom metabolic, dislipidemie, hiperglicemie) + sfaturi
 • Diete personalizate
 • Diagnosticare
 • Tratament + recuperare medicală
 • Kinetoterapie, Hidrokinetoterapie, Masaj pentru diabeticii de tip I, pentru circulația sângelui și pentru o mai bună funționare a aparatului respirator.
 • Parafină, laserterapie, unde scurte, TECAR, Masaj pentru diabeticii de tip II – dureri osteoarticulare, musculare, tendinoase, circulație periferică
 • Monitorizarea evoluției bolii
 • Pachete de monitorizare potrivite nevoilor tale:
 1. Două consultații + montare aparat monitorizare continuă glicemie + evaluare
 2. Plan de nutriție personalizat cu evaluarea obiceiurilor alimentare + 1 consultație inițială + 2 consultații de control

echipa specializată în DIABET, NUTRIȚIE ȘI BOLI METABOLICE OFERĂ:

 • Recomandări de diete personalizate și planuri de tratament (de comun acord cu pacientul, inclusiv pentru supraponderali)
 • Recomandări pentru investigații și analize medicale specifice și interpretarea lor, pentru o bună monitorizare a stării de sănătate a pacientului prediabetic/diabetic
 • Recomandări și bilete de trimitere pentru consulturi interdisciplinare (neurologie, cardiologie, oftalmologie, nefrologie, psihiatrie)

 

IATĂ RECOMANDĂRILE PENTUR DIABETICI, ÎN CLINICILE VISA MED

 

HUR

Obiective: Creșterea forței musculare. Creșterea rezistenței musculare.

 

Un concept de echipamente medicale, cu soft de rehab inclus, gândit de finlandezi. Softul generează, după o evaluare prealabilă de aproximativ două săptămâni, programe de kinetoterapie pe termen lung (pentru 6 luni, cu o frecvență de 1-3 zile/săptămână). Terapia kinetică HUR a fost gândită pentru 5 categorii-țină de pacienți, pe baza celor cinci concepte ale companiei:

 

 

Pentru diabeticii de tip II

Hidrokinetoterapia

 

Hidrokinetoterapia este o formă de diversificare a kinetoterapiei, plăcută, interactivă. Ea încarcă articulațiile membrelor cu o energie bună, crește fexibilitatea articulațiilor și a coloanei vertebrale, îmbunătățește circulația periferică și este recomandată la orice vârstă și pentru o multitudine de afecțiuni (ale aparatului locomotor, cardio pulmonare, metabolice: diabet, obezitate, dislipidemii, menopauză, osteoporoză etc). Pentru mai multe detalii despre Hidrokinetoterapie, apasă AICI (LINK CĂTRE SECȚIUNEA RECUPERAE MEDICALĂ – HKT)