ECOGRAFII MUSCULO-SCHELETALE

Ecografia musculosheletală este o metodă diagnostică complexă, sigură și neinvazivă și, în același timp, rapidă și precisă, folosită în diagnosticarea multor probleme. Aceasta este adesea indispensabilă în reumatologie.

Ecografia musculo-sheletală permite explorarea structurilor musculoscheletale şi a părţilor moi superficiale și oferă informaţii morfologice şi hemodinamice complexe.

Este extrem de utilă medicilor reumatologi, de medicină sportivă, ortopezi, generalişti sau urgentişti în evaluarea leziunilor traumatice musculare și a leziunilor ligamentare sau tendinoase de natură inflamatorie sau traumatică, la nivelul tuturor articulaţiilor.

În cadrul clinicii noastre, pacienții pot beneficia de efectuarea ecografiilor musculoscheletale de către unul dintre medicii noștri specialiști reumatologi.

Aceasta se folosește pentru investigarea articulațiilor periferice: umăr, cot, șold, genunchi și picior. Acest tip de ecografie vine în ajutorul clinicianului pentru diagnosticul diferitelor afecțiuni ale aparatului locomotor.