HIDROKINETOTERAPIE

Ne-am propus să le asigurăm pacienților o experiență optimă în bazinul nostru cu apă caldă (31 grade Celsius), special conceput pentru recuperare medicală. Investim mereu în formarea profesională a terapeuților noștri și în dotarea cu accesorii de lucru în apă gândite de experți internaționali. Avem astfel o abordare integrată și diversificată a recuperării medicale prin hidrokinetoterapie într-un spațiu în care terapeuții comunică permanent despre evoluția pacientului cu medicul curant.

Hidrokinetoterapia este terapia care presupune practicarea exercițiilor fizice în apă, sub îndrumarea unui terapeut specialist, numit hidrokinetoterapeut. Efectele hidrostatice ale apei diminuează considerabil efortul cardiovascular depus în timpul exercițiilor medicale.

În plus, apa poate susține 90% din greutatea corpului, făcând această metodă de reabilitare perfectă pentru oamenii care suferă de dureri cronice sau dizabilități.

Un alt avantaj al acestei terapii este reducerea considerabilă a timpului de recuperare.

În scop profilactic, hidrokinetoterapia aduce suplețe articulară, crește rezistența și toleranța la efort și combate obezitatea și sedentarismul.

Programele noastre de hidrokinetoterapie sunt concepute individual pentru fiecare pacient, în conformitate cu diagnosticul dat de către medicul specialist și sunt apoi atent monitorizate de specialiști cu experiență.

Exercițiile de hidrokinetoterapie sunt făcute în cadrul unui grup de pacienți, dar sunt asistate de terapeuții noștri care dau fiecărui pacient tipul de exerciții potrivite diagnosticului primit de la medicul nostru de recuperare medicală.

Cei doi (medic-terapeut) păstrează legătura pentru a analiza evoluția pacientului pe tot parcursul recuperării acestuia.

Ședințele de hidrokinetoterapie pot fi și individuale (se lucrează 1-1), atunci când starea de sănătate a pacientului o impune (amiotrofii spinale, tetrapareze etc). Pacientul este asistat de unul dintre hidrokinetoterapeuțiii noștri care îi dedică în exclusivitate câte 50 de minute zilnic, pe toată perioada tratamentului, pentru exercițiile medicale în apă.

Terapeuții noști sunt pregătiți după protocoalele internaționale de lucru aprobate de Asociația Acvatică Europeană și sunt mereu la curent cu cele mai noi tehnici de recuperare medicală în apă specifice zonelor afectate: gleznă, genunchi, șold, umăr etc…

Ce este hidrokinetoterapia?

Hidrokinetoterapia este o formă de diversificare a kinetoterapiei, plăcută și interactivă. Ea încarcă articulațiile membrelor cu o energie bună, crește fexibilitatea articulațiilor și a coloanei, îmbunătățește circulația periferică și este recomandată la orice vârstă și pentru o multitudine de afecțiuni (ale aparatului locomotor, cardio pulmonare, metabolice: diabet, obezitate, dislipidemii, menopauză, osteoporoză etc).