HUR

HUR

Obiective: Creșeterea forței musculare. Creșterea rezistenței musculare.

 

Un concept de echipamente medicale cu soft de rehab inclus, gândit de finlandezi. Softul generează, după o evaluare prealabilă de aproximativ două săptămâni, programe de kinetoterapie pe termen lung (pentru 6 luni, cu o frecvență de 1-3 zile/săptămână). Terapia kinetică HUR a fost gândită pentru 5 categorii-țină de pacienți, pe baza celor cinci concepte ale companiei:

 

  1. Diabeticii de tip II
  2. Pacientii coronarieni
  3. Pacinetii hipertensivi
  4. Varstnicii cu risc de cadere
  5. Pacienti cu probleme de sold si de genunchi

 

Cele cinci concepte au fost gândite astfel:

 

  • pacientul vine la medic pentru evaluarea inițială
  • pacientul primește programul personalizat într-o brățară
  • la ședința de kinetoterapie, fiecare aparat scanează brațara, încarcă programul personalizat al pacientului și adaptează inclusiv scaunul la caracteristicile recomandate
  • la orice reevaluare ulterioară, sunt introduși alți parametri (greutate, hemoglobină glicozinată, masurătorile grăsimilor din sânge) a căror evoluție va fi urmarită de medic
  • parametrii pot fi trimiși către aparate și văzuți oricand de medicul trimițător cu ajutorul soft-ului. În baza de date, medicul vede ce face pacientul, evoluția exercițiilor, numărul de repetiții, timpul executării lor.

Sistemul acesta de monitorizare este excelent pentru pacienții cronici, pentru a le îmbunătăți starea de bine. Creșterea performanței musculare depinde de exercițiille din sala de kinetoterapie.