INFILTRAȚII CU PRP

InfiltrațiIle reprezintă procedura prin care se injectează o substanță în interiorul unei articulații, cel mai frecvent la nivelul genunchiului, însă se pot realiza și la nivel paravertebral, al umărului, gleznei, cotului sau a șoldului.

 

Rolul, în funcție de substanța injectata, este scăderea inflamației și a durerii, protejarea și hrănirea cartilajului articular sau accelerarea procesul natural de vindecare a organismului.

 

Cabinetul nostru oferă toate serviciile necesare pacientului, de la diagnosticare până la tratamente cu infiltrații oferite de o echipă interdisciplinară cu  vastă experiență în domeniu.

 

INFILTRAȚII CU PRP

 

Infiltrațiile cu plasmă pot salva un genunchi cu artroză.

 

Infiltrațiile cu plasmă sunt un tratament biologic potrivit afecțiunilor musculoscheletale. Practic, în articulație sau în tendoane se injectează plasmă îmbogățită în trombocite. Plasmaeste obținută prin centrifugarea de sânge venos recoltat de la pacient și conține factori de creștere din sângele propriu, care stimulează la locul injectarii un răspuns biologic proinflamator, cu rol în regenerarea țesuturilor.

 

Recomandăm infiltrațiile cu PRP în următoarele cazuri:

 

???? Afecțiunile cartilajelor articulare în stadiu incipient sau moderat: artroza sau condromalacia genunchiului, artroza șoldului, a gleznei sau de umăr. În aceste cazuri,se poate combina preparatul de plasma cu acid hialuronic.

 

???? Afecțiuni degenerative ale tendoanelor: tendinite sau tendinoze ale umărului, achiliene,epicondilite, tendinitele genunchiului.

 

???? Procedura este efectuată în regim de ambulatoriu și nu este dureroasă.

 

???? Îi sfătuiesc pe pacienți ca, după finalizarea tratamentului, să urmeze un program de fizioterapie și kinetoterapie în centrul de recuperare medicală pentru a îmbunătăți tonusul muscular și funcția articulară.