RECUPERARE UMĂR

Există trei situații în care se manifestă afecțiunea umărului:

  1. Când umărul dore, dar se mișcă normal
  2. Când umărul doare și este limitată mobilitatea
  3. Când umărul nu doare, dar mobilitatea este limitată

Obiectivele recuperării medicale sunt stabilite în funcție de ce îl deranjează cel mai mult pe pacient și ce constată medicul la examinarea clinică.

Când predomină durerea. Specialiștii Visa Med recurg predominant la procedurile de fizioterapie (termoterapia, electroterapia, masajul) și la câteva elemente din kinetoterapie, care să ducă la păstrarea mobilității și dezvoltarea unei forțe suficient de bune la nivelul umărului.

Atunci când este instalată și limitarea de mobilitate, problemele sunt mai mari. Pacientul cu umăr dureros și limitare de mobilitate are, de obicei, și dureri nocturne, care îl aduc la medic. În funcție de intensitatea durerilor și de perioada scursă de la debutul lor, pacientul primește o medicație, iar partea de fizioterapie este, din fericire, foarte bine făcută aici, la Visa Med.

Mai exact:

  • termoterapie alternantă (zone este încălzită foarte bine cu o cataplasmă cu parafină, apoi crioultrasunetele sunt folosite pentru diminuarea durerilor și inflamațiilor din jurul tendoanelor și al capsulelor articulare)
  • Care Therapy – este un echipament cu care pot fi obținute rezultate excepționale în afecțiunile umărului și într-un timp mult redus (de la 8-12 luni la numaii 2-3 luni)